A koronavírus miatt bevezetett korlátozások enyhítésével kicsit visszakapjuk szociális életünket és szabadságunkat. A Zyntern.com Állásportál csapata összegyűjtötte a legjobb programokat a jó idő kihasználásra, hogy magad mögött hagyhasd a tavaszi bezártságot.

Bár a vírushelyzet még nem múlt el teljesen, és továbbra sem javasolt végignyalni a BKV buszok fogódzkodóját, azért néhány szabadtéri programot végre beiktathatunk a hétvégére. Ugyan koncertekre és fesztiválokra még jó ideig várni kell, már sorra nyílnak az éttermek, megtelnek a parkok és a Duna-part. Ha szeretnél biztonságosan szórakozni, itt van néhány tipp, hogy jól teljen a karantén utáni időszakod.

Ha mozognál

A lakásunk ablakából egy idő után már a legkisebb füves terület is hívogatónak hathat, pláne napsütéses időben. Hetek óta álmodozik mindenki egy kellemes piknikről a párjával, vagy egy nagyobb sétáról a természet lágy ölén. Most végre itt az idő, hogy ezeket mind megvalósítsuk! Tehetünk egy kört kézenfogva a Normafa árnyas ösvényein, körbebringóhintózhatjuk a Margitszigetet, túrázhatunk a Kamaraerdőben vagy felmászhatunk az Ördög Orom tetejére és élvezhetjük a csodás kilátást. Sőt, gyereknap alkalmából a Zugligeti Libegő is újraindul.

 

Az aktív sportolás híveinek is van miből válogatni, ugyanis újra kinyitnak például a kalandparkok, paintball és bobpályák.  Természetesen a veszély elkerülése végett bizonyos óvintézkedések betartására szükség van. Ennek részeként például a legtöbb helyen előre időpontot kell foglalni, a távolságot tartani kell, valamint a maszk és kesztyű viselése se hátrány. Hogyha inkább komplex élményparkot keresünk, ott a régen Görzenál néven ismert, megújult Budapest Garden. Sportpályákkal, hangulatos teraszos ülőhelyekkel, street workout pályával, grillezésre alkalmas sarokkal és sok más lehetőséggel várja a szobából kiszabadulni vágyókat. Ráadásul az újranyitás alkalmából július 15-ig kedvezményes all-in belépőkkel kedveskednek az arra járóknak.

 

A jó idő beköszöntével a vízi sportok, mint a kajak, kenu, wakeboard, vagy a sup nagy népszerűségre tehetnek szert, ugyanis szinte semmilyen veszélyt nem jelentenek a jelen helyzetben. Itt az ideje, hogy kinézz az Omszki-tó-i wakeboard pályára vagy ellátogass a Kopaszi gáthoz és evezz egyet a Lágymányosi Spari Kajak-Kenu Egyesület égisze alatt. De a szabadban kihelyezett pingpongasztalokért is meg kell majd verekedni valószínűleg, például a Városligetben, a Szent István Parkban, a Teleki Téri Parkban, a Józef Pilsudski Parkban vagy épp Gazdagréten. 

 

Ha az állatok a mindened

 

A Fővárosi Állat- és Növénykert május 20-tól újra megnyitotta kapuit, és bár egyelőre még csak online lehet jegyet vásárolni, valamint egyéb korlátozások is érvényben maradtak, a kifutók állatai már megtekinthetők. Sőt, állítólag sok újszülöttel is találkozhatunk.  Az állatkerthez hasonlóan újranyitott a Budakeszi Vadaspark, valamint a Medveotthon is várja a látogatókat. Ezen kívül pedig május 20-ától egy egészen új konstrukció, az autós safari is felkerült a programpalettára. A Magyar Nemzeti Cirkusz létesítménye révén a látogatók saját autójuk biztonságából élvezhetik a különleges állatok, mint az elefántok és zsiráfok társaságát. 

 

Ha moziznál

Bár a hagyományos mozik még egyelőre zárva tartanak, ez nem jelenti azt, hogy az emberek moziélmény nélkül maradnak. Ha mindig irigyelted a szüleid menő autósmozis randijait, akkor jó hírünk van! Júniusban ugyanis retro autósmozi nyílik a Westendnél és Újpesten. A Budapest Rooftop Cinema és a Mol Limo összefogásának köszönhetően mindenki biztonságból élvezheti a Joker, az Amerikai szépség vagy épp a Vissza a jövőbe nyújtotta élményt. Idővel pedig a tervek szerint az újpesti lakosoknak szóló kezdeményezés is, a kezdeti ingyenes időszakot követően, mindenki számára látogathatóvá válik. Szóval mosd le a kocsidat, kapj fel egy zakót, és ugorj fejest a retro romantikába! 

 

Vagy ha inkább a kertmozi a te stílusod, akkor se kell aggódni a Budapest Gardenben ugyanis június 4-én a Legnagyobb showman-nel indul a szezon. A itteni moziélmény nemcsak kifejezetten hangulatos, de ingyenes is. Ráadásul a hagyományos mozikkal ellentétben itt még alkoholt is kínálnak a popcorn mellé!

 

Ha ennél/innál egy jót

Sorra nyitnak a különböző teraszos vendéglők, cukrászdák és kocsmák. A Majorka, a Bambi Eszpresszó, a Hadik és még sokan mások, tárt karokkal és sok-sok ínyencséggel várják a hetek óta koplaló fiatalokat. Ha nem tudod, hova ülj be a hétvégén a welovebudapest listája segíthet ebben.

Mivel a koncertek augusztusig nem engedélyezettek, a Budapest Park átalakul ParkKertté, a város egyik legnagyobb kerthelységévé. Május 28 és június 6-a között egy próbaidőszakkal indul a kezdeményezés, ahol a tánctereken berendezett asztalokkal, alkohollal és gyorskajával csábítják a szórakozni vágyó fiatalokat.

 

Ha strandolnál

Ha beköszönt a nyár, a strandolási kedvünk is megnő. Éppen ezért olyan jó hír, hogy a budapesti standok nagy része is kinyit. A Palatinus, a Paskál, a Pesterzsébeti, a Csillaghegyi, valamint a Római Strandfürdő május 30-tól látogatható. Bár az egészségünk megőrzése érdekében bizonyos korlátozások egyelőre még életben maradnak, például az élmény- és fedett medencék zárva tartása, azért a 32 fokos hőségben csobbani a hűvös vízben így is jól fog esni.

 

Május 22-ével megnyitotta kapuit a Lupa Beach is, mely a strandolókon kívül kedvez a horgászoknak, a vízi sport kedvelőinek, a strandröplabda mániásoknak, a napozás szerelmeseinek és meg a búvárkodni vágyóknak is. 

 

És ha a fesztiválok nélkül Neked nincsen nyár

Sajnos az idei évben a fesztiválok húzták a rövidebbet programok terén. A legtöbb nyári ramazúri, mint a Sziget vagy a Volt elmarad, néhányat azonban úgy tűnik mégiscsak megtartanak a nyár végén vagy szeptember elején. Ilyen például a Strand, a Fishing on Orfű, és az Efott. A hazai fesztiválok változó dátumait egy folyamatosan frissülő listában itt találjátok. Bár a nyár a legtöbb fiatalnak, és legyünk őszinték idősebbeknek is, a fesztiválszezont jelenti, nagy valószínűséggel idén a kerti partik felvirágzásának korszaka köszönt be. Ez nyugisabb nyár lesz, de nem kell szomorkodni! Ugyanis a vírus lecsengésével ismét ott tombolunk majd a nagyszínpadok lábainál, fröccsel a kezünkben és zenével a szívünkben.  

 

Ha pedig a fesztiválozás helyett dolgoznál a nyáron, vagy elkezdenél félretenni a jövő évi szezonra, akkor regisztrálj a Zynter.com Állásportálra! Nézz körül gyakornoki és pályakezdő állásaink között és kezdd álmaid munkahelyén a nyarat! 

Tetszett a cikk? Oszd meg!