2020 a Covid 19 éve volt, így sok minden más mellett a fesztiválok is kimaradtak az életünkből. Idén azonban újraindul a szekér és ismét kizárhatjuk a valóságot a különböző zenés-kulturális rendezvényeken. Összeszedtük 2021 legfontosabb fesztiváljait, te melyiket választod?

Fények, zene, repohár a kézbe, egy emberként pulzáló eufórikus embersereg…..Neked is hiányzik a nyári fesztiválozás? A legtöbb fiatalnak (és nem annyira fiatalnak, ne legyünk diszkriminatívak) felkerült a bakancslistára legalább egy fesztivál a Covid utáni időszakra. Ha te is arról álmodoztál a szobád fogságából, hogy milyen csodás lesz majd egyszer ismét a nagyszínpadok előtt teli torokból énekelni kedvenc előadóid dalait, akkor jó hírünk van, mert az alábbi fesztiválokon megteheted!

Bánkitó Fesztivál (07.07-10), Bánk

Bánkitó Fesztivál | 2021. július 8-10 | Az ország legnagyobb kisfesztiválja

Az első a sorban nem más, mint a Bánkitó Fesztivál, ami  idén egy különleges házibuli hangulatot idéző kisfesztiválként jelentkezik majd. Ugyan a járványhelyzetre tekintettel, a korábbi évekkel szemben külföldi fellépők nem lesznek, a szuper hangulat idén is garantált! Ugyanis fellelhető lesz majd a színpadokon a hazai előadók legjava!  A temérdek stílus között kiemelt szerepet kap idén a folk és a new wave hip-hop.

Ráadásul a zenei programok mellett idén is szép számmal lesznek színházi, civil-kulturális és képzőművészeti programok. A fesztivál témája idén a magyarság mibenlétének boncolgatása melynek jegyében gondolatébresztő programok várják a tóhoz érkezőket. Jön a FreeSZFE Egyesület, a TÁP Színház, beszélgetni érkezik Orbán Balázs és Schiffer András, de lesz rengeteg interaktív workshop, kísérleti performansz és látnivaló is.

Bánkitó Fesztivál Archives - TIXA blog

Jegyek:

  • bérlet: 19900 Ft-tól
  • napijegy: 7000 Ft-tól
  • sátorjegy: 5000 Ft-tól

Made In Pécs Fesztivál (07.17), Pécs

A Made In Pécs Fesztivál 2021-ben rendhagyó módon nyári fesztivállá alakul és július 17-én beveszi majd be a pécsi klubokat! A pécsi zenekarok hivatalos rendevénye keretében idén is megmutathatja magát a város összes zenekara.

Made in Pécs Fesztivál 2021 - nyári kiadás - Élményem.hu

Az egész napos, 7 helyszínen – név szerint a Pécsi Est, a Made In Pécs Café, a Trafik, a Nappali, a Szabadkikötő, a Ti-Ti-Tá és a Sárkány Barlang – megrendezett minifesztivál idén rekordszámú formációval készül. A koncertfolyam reggel 10-kor veszi kezdetét, és éjszakába nyúlva rázza fel a város zenei életét!

Az előadók között lesznek többek között:The Minds, Aszkalapok, A Múlt Szellemei, The Lovers, Benda Matteo akusztik, Rockolya, Kollarics Attila, Totoro, Velin Fox, Katben, Smood Akusztik, Gitár Acoustic Project,, Deindolłs, Dzsemberek, Kubalibre, Shed, Neon Csend, Széll Tomi & Döme Andris, Reg-ölők, Ireg, Floyd Feeling, Gordius, Szumma, Sirens Chant, ZZ Lovers, Bush Dimension, Messland, 1 Day Left, Wake of Azazel, Kentucky Harmony

Jegyek:

  • A belépés minden koncertre ingyenes!

Campus Fesztivál (07.21-25), Debrecen

Végül egy év kényszerű kispad után, idén nyáron folytatódik a debreceni Campus Fesztivál sorozata, mely az évek során az ország legmeghatározóbb rendezvényeinek sorába küzdötte be magát!

A fesztivál a már megszokott nyári időpontban, július 21. és július 25.  között veszi majd be a Nagyerdei Stadiont, amelynek környéke erre a pár napra az ország könnyűzenei központjává válik. A Line-up idén is igen erős, minden hazai kedvencünkkel össze lehet majd futni a környéken.

Jegyek:

  • bérlet: 19990 Ft-tól
  • napi jegy 8990 Ft-tól

Művészetek Völgye (07.23-08.01), Kapolcs és környéke

Művészetek Völgye Fesztivál 2021 Kapolcs - Programturizmus

Ha valaki igazi kulturális kikapcsolódásra vágyik, akkor a Művészetek Völgyét nem szabad kihagynia. Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja ugyanis idén ünnepli 30. jubileumát. Ennek keretében sok-sok könnyűzenei koncerttel, irodalmi, színházi, népzenei, komolyzenei és képzőművészeti programmal, valamint biciklis, gyalogos túrákkal és a megszokott Völgyhangulattal várja az odalátogatókat. A Művészetek Völgyének otthonául pedig három gyönyörű balaton-felvidéki település – Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend- szolgál.

A tíznapos fesztivál közel 2000 különleges programmal készül, többek között olyan előadókkal, mint a Csaknekedkislány, a 30Y, az Erik Sumo Band, az Irie Maffia, Dés László, az Elefánt, a Kiscsillag, a Margaret Island, a Csík Zenekar, az Esti Kornél, vagy a Bagossy Brothers Company.

Jegyek:

  • 10 napos bérlet: 31 000 Ft-tól
  • 5 napos rugalmas bérlet: 16 000 Ft-tól
  • 3 napos bérlet: 12 000 Ft-tól
  • Napi jegy: 5500 Ft-tól

Ördögkatlan Fesztivál (08.03-07), Nagyharsány és környéke

Image

A kultúra imádók nagy szerencséjére több fesztivál közül is választhatnak, ugyanis idén augusztusban ismét megrendezésre kerül az Ördögkatlan Fesztivál is. Színház, zene, buli, képzőművészet, családi programok, irodalom, együttlét – ezt jelenti az Ördögkatlan összművészeti fesztivál! Nagyharsány és környéke megtelik művészekkel és művészet imádókkal, hogy idén is megteremtsék hazánk egyik legbarátságosabb hangulatú fesztiválját.

A fellépők között olyan nevekkel találkozunk, mint: Péterfy Bori & Love Band, 30Y, Kiscsillag, Szabó Balázs Bandája, Tompos Kátya, Platon Karataev, Wombo Orchestra, Besh O Drom, The Qualitons, Ferenczi György És Az 1Ső Pesti Rackák, Frenk, Esti Kornél, Galaxisok, Middlemist Red és még sokan mások.

Ugyanakkor színházi előadásokból is lesz bőven a Nézőművészeti Kft-nek, a Szkéné Színház-nak, Kőszegi Várszínház-nak, Orlai Produkció. K2 Színház-nak, Látókép Ensemble-nek, Ördögkatlan-produció-nak, FÜGE Produkció-nak, Karinthy Színház-nak, Bödőcs Tibornak és a Bóbita Bábszínház-nak köszönhetően.  

Jegyek:

  • bérlet: 20 000 Ft-tól
  • páros bérlet: 30 000 Ft-tól
  • napijegy: 5400 Ft-tól

Beach Fesztivál (08.04-08), Balatonfűzfő

Beach Fesztivál 2021 | LikeBalaton

Egy év kihagyás után 2021-ben ismét beindul a buli vonat a Balaton partján a Beach Fesztiválnak köszönhetően. Bár az időpont augusztusra tolódott a forró hangulat maradt a régi.

Az elsősorban elektronikus és popzenei vonalat erősítő rendezvénynek idén is a fűzfői Surf Beach ad helyet, ahol most is megjelennek külföldi előadók és magyar nagyágyúk is. Sőt a vízparty programok se maradnak el.  Ha párosítanád a nyaralást a bulizással, akkor irány a beach!

Beach Fesztivál 2021: Tujamo, Basshunter, Marika Rossa, Halott Pénz,  Kowalsky Meg A Vega, Kozmix, ... - Élményem.hu

Jegyek:

  • bérlet: 7990 Ft-tól
  • hétvégi jegy: 7990 Ft-tól
  • napijegy: 3490 Ft-tól
  • éjszakai jegy: 2999 Ft-tól

EFOTT (08.11-15), Velence

EFOTT 2021 Velencei-tó, Sukoró - Programturizmus

Egy év kihagyás után, 2021-ben ismét elstartol a nyári szezon legnagyobb hallgatói bulija a Velencei-tónál! Érdemes nem lemaradni, ugyanis a nyár második felében világsztárok és a magyar zene legjava vonultatja fel magát a fiatalok kedvenc fesztiválján, az EFOTT-on. Csatlakozz te is a több tízezer fesztiválozóhoz!

A Line-up idén sem hagy sok kívánni valót maga után, sztár vendégnek például érkezik Flo Rida amerikai rapper, aki garantáltan nagy bulit fog csapni, de sok magyar kedvenc is feltűnik: Halott Pénz, Wellhello, 30Y, Kiscsillag, Intim Torna Illegál, Follow The Flow, Majka és Curtis, Rúzsa Magdi, Brains, Horváth Tamás, Bagossy Brothers Company, Irie Maffia, Margaret Island, Péterfy Bori & Love Band, Cloud9+, Hősök, Metzker Viki, Krúbi és még sokan mások.

Sőt, a 2019-es évhez hasonlóan nem csak a legfelkapottabb sztárokkal, de velünk, a Zyntern csapat tagjaival is találkozhattok majd az EFOTT-on. Készülünk nektek meglepetésekkel. Kövessétek az Instagram oldalunkat, ahol hamarosan jövünk az infókkal! Találkozzunk a Velencei-tó partján!

EFOTT Fesztivál 2021 Velence ¤ FesztiválPortál (TIPP)

Jegyek:

  • bérlet: 34 990 Ft-tól
  • diákbérlet: 25 000 Ft-tól
  • hétvégi jegy: 24 990 Ft-tól
  • napijegy: 12990 Ft-tól

Kolorádó Fesztivál (08.11-14), Nagykovácsi

Idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre Nagykovácsi dombvidékén a Kolorádó Fesztivál. Ha elvonulnál a világ elől az erdő mélyére és belefeledkeznél egy ízig-vérig underground fesztivál atmoszférájába ez a Te rendezvényed!

Kolorádó Fesztivál 2021 Lineup — Festime.net

„Kolorádó egy szép, zöld és szabad fesztivál Budapest és a természet határán, a budai dombok óvó vonulatai között. Egy olyan erdő közepén, ahol kicsit minden más: valahogy jobban működik a világ.” Ezt írja magáról a fesztivál a hivatalos facebook oldalán.

A kompromisszummentes zenéiről, meghökkentő művészeti installációiról, kortárs színházairól, jógáról és különböző sportolási lehetőségeiről híres fesztivál idén is kihagyhatatlannak ígérkezik. 

Ha kipróbálnád milyen csűrbe színházba menni, jurtában tech-installt építeni, egy erdei iskola falán virtuálisan néptáncolni vagy a mezőn sámán bőrbe bújni, akkor vedd meg a jegyed még ma!

Kolorádó 2021: rajtra kész a fellépősor - Élményem.hu

Jegyek:

  • bérlet: 16000 Ft-tól
  • támogatói bérlet: 35 000 Ft
  • örök bérlet: 100 000 Ft
  • napi jegy: 11900 Ft-tól 

10 Nap Strand (08.18-29), Balatonvilágos

A Strand Fesztivál is nagy bejelentésekkel készült a 2021-es nyárra. Meglepetésünkre az új helyszín mellett egy még meghökkentőbb információval rukkoltak elő: ezúttal nem egy, hanem két turnussal, 10 Nap Strand névre keresztelt fesztiválélménnyel jelentkezik a rendezvény!

10 nap Strand - 2021. augusztus 18-22. & 25-29. Balatonvilágos –

Nemzetközi nagyágyúkat is jó számmal találunk a line-upban, példának okáért a Lost Frequencies és Alle Farben is belekóstol idén a balatoni nyárba. A hazai sztárok terén a teljesség igénye jellemzi a fesztivált, többek között a Halott Pénz, a Tankcsapda, Majka és Curtis, a Punnany Massif és a Bagossy Brothers Company is érkezik a száznál több fellépőt felvonultató programra. 

10 nap Strand program - augusztus 18-22.

10 nap Strand program - augusztus 25-29.

A Tábortűz programját idén is Járai Márk szervezi, a STRAND Kertmozi házigazdája pedig Tilla lesz. Minden nap találkozhatunk a Dumaszínház művészeivel, a MOL Nagyon Balaton csapata pedig élőben rögzít majd az izgalmas helyszíni podcast-beszélgetéseket. Persze a fesztivál legnagyobb vonzereje továbbra is maga a Balaton-part, ahol egész nap játékokkal várnak majd a szervezők.

Jegyek:

  • 4+1 napos bérlet: 25 990 – 39 900 Ft
  • napijegy: 7990 – 12 990 Ft
  • vasárnapi jegy: 2500 Ft

Fishing On Orfű (08.24-28), Orfű

A 2020-as év után mindenkinek kijár az a fajta világtól elvonulás, nyugodt kikapcsolódás, amit az ember az Orfűi-tó partján érez. Szerencsére idén ismét jelentkezik a Fishing On Orfű és kitölti a tavalyi évad kimaradásának űrjét. A rendezvény idén két turnussal, egy júniusi Mini Fishing on Orfűvel, és a megszokott nagyobb volumenű augusztusi programsorozattal ünnepli az újranyitás lehetőségét.

Index - Mindeközben - Megvan a 2021-es Fishing on Orfű időpontja

Az orfűi Panoráma kempingben tartott rendezvényről nem véletlen mondják, hogy a legbarátságosabb fesztivál. Méretével és programjaival valóban rászolgált e jelzőre. A nyolc színpad épp olyan közel van egymáshoz, hogy kényelmesen sétálgatva köztük, bele-bele hallgassunk addig ismeretlen előadók dalaiba. Sőt, a évek óta töretlen „teltház” ellenére se érez az ember zsúfoltságot. A zenei- és „off”-programok kínálata elég sokszínű ahhoz, hogy az egész napot kitöltse – aki azonban inkább pihenésre vágyik az esti koncertek előtt, a tóparton vagy a borfaluban megtalálja ehhez a nyugalmat. Se túl sok, se túl kevés – minden téren ez jellemzi a fesztivált.

Az augusztusi line-up olyan neveket tartalmaz, mint: Heaven Street Seven, 30Y, Hiperkarma, Kiscsillag, Vad Fruttik, Bëlga, Supernem, Elefánt, Esti Kornél, Krúbi, Kistehén, Csaknekedkislány, Ivan & the Parazol,  Szabó Benedek és a Galaxisok, Péterfy Bori & Love Band és még sokan mások.

Jegyek:

4napos bérlet: 25990 Ft-tól

napijegy: 8990 Ft-tól

Szegedi Ifjúsági Napok (08.25-28), Szeged

Végül, de nem utolsó sorban, pedig muszáj megemlíteni a hazai fesztiválpiac legnagyobb múltú bulikavalkádját, a Szegedi Ifjúsági Napokat. Augusztus végén ugyanis a szegedi Partfürdő újra megtelhet fesztiválozókkal. Sőt a korábbiakhoz képest a szervezők egy nappal meghosszabbítják a rendezvényt, így tehát 5 napos lesz a SZIN.

Szegedi Ifjúsági Napok | news_pic_big - Szegedi Ifjúsági Napok

Impozáns előadó-lista és felejthetetlen hangulat várja majd a nyarat méltóan lezárni vágyó bulizókat.

Szegedi Ifjúsági Napok 2021. SZIN, az ország nyárzáró bulija

Jegyek:

  • bérlet: 23 990 Ft-tól
  • diákbérlet: 21 990 Ft-tól
  • napijegy: 8990 Ft-tól

Nem tudod melyik fesztivált válaszd? Töltsd ki tesztünket és kiderül!

Ha nem tudod mit csinálj az idei nyáron itt van néhány tipp, hogyan ünnepeld a karantén végét!

Ha pedig jól jönne egy kis zsebpénz, amiből finanszírozni tudod az idei fesztiválszezont, regisztrálj oldalunkra, ahol top cégek több száz nyitott pozíciója vár!

Tetszett a cikk? Oszd meg!