Nem csak a vizsgaidőszak, de a terasznyitás és a jó idő is beköszöntött. Összegyűjtöttük nektek Debrecen legjobb teraszos kávézóit, hogy élvezetesebb legyen a tanulás!

A több hónapos bezártság után végre nyithatnak a teraszok! Ki ne szeretné kihasználni és a jó idő közeledtével inkább itt felkészülni egy-egy vizsgára vagy befejezni a szakdolgozatot? Most összegyűjtöttük nektek a legjobb debreceni teraszos kávézókat, ahol garantáltan élvezetesebb lesz a meló vagy a tanulás!

Pepe Panini Café

Nincs az a debreceni egyetemista, aki még ne tévedt volna be a nagyerdei Pepe Paniniba. Sokat elmond a Pepe népszerűségéről, hogy a hétköznapokon általában tömve van egyetemistákkal. Így elmélyült vizsgára tanulásra vagy szakdolgozatíráshoz nem mindig ideális, viszont az egyetem főépülete mellett található szendvicsbár és kávézó maga a tökéletes hely, ha két előadás között innál egy jó kávét vagy beülnél egy finom ebédre a csoporttársakkal. A nyári melegben limonádé különlegességekkel, hűvösebb időben pedig forró kávéval várnak a nemrég felújított belső térben, vagy a hangulatos teraszon. A Pepeben a széles italválaszték mellett tortillák, szendvicsek, burgerek, saláták vagy poke tálak is megtalálhatóak az étlapon. Itt biztosan talál majd mindenki kedvére valót! Amennyiben pedig itt indítanád a reggelt, akkor muszáj megkóstolnod az isteni reggeli menük valamelyikét! 

Zyntern tipp: az Olasz szalámis panini mindig jó választás!

A képek forrása: Pepe Panini Facebook oldal

Volt egyszer Beach

Még nincs egy éve, hogy megnyitotta kapuit a Volt egyszer Beach, de ahogy elődje a Kossuth utcán, a nagyerdei kávézó is óriási népszerűségnek örvend! Na persze ez nem csoda, hiszen ki ne szeretne meginni egy finom kávét a nagyerdő szívében? Alig pár percre van a Nagyerdei Campustól, a Békás tótól, és a fürdőtől, mégis egy tökéletes hely arra az esetre, ha elvonulnál valahova kicsit tanulni, dolgozni, vagy lazítani egy-egy kávékülönlegesség társaságában. Jó időben a tágas teraszon, a borongósabb délutánokon pedig a hangulatos belső térben vár szerettel a Volt egyszer Beach csapata. Hogy miért különleges még ez a kávézó? Minden évben meghirdetik a népszerű pohárrajzoló és festő versenyüket, amin papírpohárra rajzolt műalkotásokkal nevezhetnek az alkotók, értékes nyereményekért cserébe. 

Zyntern tipp: A Volt egyszer Beach vegetáriánusoknak is ideális választás, hiszen április végétől megnyílt a vega konyhájuk, és finomabbnál finomabb vegetáriánus ételekkel várnak!

A képek forrása: Volt egyszer Beach Facebook oldal

Black Sheep Kávéház & Konyha

A Csapó utcán található Black Sheep kávézó kihagyhatatlan a különleges kávék szerelmeseinek! Tóth Gábor kávépörkölő mester nyitotta meg Magyarország egyik első vidéki speciality kávézóját a Cut & Coffee-t, majd pár évvel később megalapította a Black Sheep márkát is, ami egy fiatalos, friss, izgalmas irányt hozott a kávézás világába. A szokványostól eltérő, új utakat kerestek, így jött létre a márka, amely koncepciójának a lényege, hogy átmenetet képezzen az újhullámos gyümölcsös kávék és a klasszikus sötétebb pörkölés között. A lehető legjobb technológiával dolgoznak, 2017 augusztusától például két GIESEN pörkölő géppel, amelyeket a kávépörkölő világbajnokság versenygépeként használtak. A nagy kávéválaszték mellett az isteni sütikért és reggelikért is érdemes ellátogatni a Black Sheep-be. Terasza és hangulatos belső tere pedig nem csak a nagy baráti beszélgetésekhez, hanem a vizsgákra tanuláshoz is ideális lehet!

Zyntern tipp: A Black Sheep-ben isteni házi kovászos kenyereket is elő tudsz rendelni!

A képek forrása: Black Sheep Facebook oldal

Menta Coffee

Debrecen főutcáján, a Piac utcán megtalálható Menta Coffee is a speciality kávézók táborát erősíti. Ahogy bemutatkozásukban is írják, fontos számukra az edukáció, amit mi sem bizonyít jobban, mint, hogy rendszeresen tartanak barista képzéseket és igyekeznek minél több emberrel megismertetni a világ különleges kávéfajtáit. A speciality világban fontos, hogy a kávéültetvényeken született magas minőségű kávé aztán szakértő kezekbe kerüljön; először a kávépörkölő a megfelelő gépet és eljárást kiválasztva a maximumot hozza ki a kávéból, majd a barista saját tudását hozzáadva, drága eszközparkkal megmutassa a legtöbbet a kávé ízéből. A Menta Coffee-ba betérve a vendégek számára is érződik is ez az elhivatottság és professzionalitás, ami a helyet lengi körbe. Ha igazi kávérajongó vagy és szeretnél minél többet megtudni a kávéról, akkor itt a helyed! Vegyél részt akár a HOME Barista tanfolyamon vagy a LATTE ART workshopon, és legyél te is kávészakértő!

Zyntern tipp: A workshopokat és tanfolyamokat akár utalvány formájában is ajándékozhatod a kávérajongó szeretteidnek!

A képek forrása: Menta Coffee Facebook oldal

Frei Café

A Frei Tamás nevéhez fűződő kávézólánc igen nagy népszerűségnek örvend országszerte és Debrecenben is előszeretettel keresik fel a kávézás szerelmesei. Legyen szó akár a Fórumban, akár a Főtéren található kávéházról, mindig tömve van kávérajongókkal, ami nem is csoda, hiszen itt a kontinensekre bontva találjuk meg a világ kávékülönlegességeit. A Főtéren lévő kávézó a város szívében található, könnyen megközelíthető villamossal vagy gyalog, és maga a nyugalom szigete. Ideális hely munkához, tanuláshoz, vagy mély baráti beszélgetésekhez. A Fórumban található Frei kávézó már kicsit forgalmasabb és hangosabb, de itt is kifoghatunk egy-egy csendesebb délutánt, amikor eltölthetünk itt egy-két órát a kedvenc kávénk és egy jó könyv társaságában. Lévén, hogy ez a kávézó a Libri könyvesbolton belül kapott helyett, így nem csak a kávézás, de az olvasás szerelmeseinek is tökéletes választás.

Zyntern tipp: Az italok mellett a sütemények is kihagyhatatlanok és a világ különböző tájaira repítenek! 

A képek forrása: Cafe Frei Debrecen Facebook oldalak

Ha pedig tartanál egy kis szünetet a nagy hajrában, látogass el oldalunkra, ahol rengeteg szuper pályakezdő pozíció vár rád! Indítsd a nyarad álmaid munkahelyén!

Tetszett a cikk? Oszd meg!