Unod már a bezártságot és szívesen készülnél a vizsgáidra vagy végeznéd a munkádat egy kellemes kávézó teraszáról? Most összegyűjtöttük Budapest legtrendibb szabadtéri kávézóit és cukrászdáit, hogy biztoságosan élvezhesd a napsütéses idő beköszöntét.

Madal Cafe

A Madal sokak kedvenc helyévé avanzsált az utóbbi években. Angol és magyar kézműves pörkölőktől érkező kávékkal lett az újhullámos kávézók egyik legjobbja, ahol az arabikai kávéik felhozatalát havonta variálják, mert a változatosság gyönyörködtet. Küldetésük, hogy a betérő vendégek felfedezhessék a kávézás egy komolyabb és mélyebb élményét. A kávébabok dél-amerikai, közép-európai és afrikai földekről érkeznek, vagyis igazi világutazókká válhatunk a kávékülönlegességek segítségével. Három fajta kávét kínálnak: classicot, specialt és filtert. Természetesen éhen sem marad senki, aki betér. Teraszai minden tanulni vagy dolgozni kényszerülőt tárt karokkal várnak.

Helyszínek:

1136 Budapest, Hollán Ernő utca 3.

1053 Budapest, Ferenciek tere 3.

1054 Budapest, Alkotmány utca 4.

fekete

A kávékedvelők igazi kis Mekkája! A Múzeum körúton elhelyezkedő hangulatos kávézó az újhullámos kávéiról híresült el. A minimalista dizájnú helyen a kiváló minőségű italok mellett, brew&food bár is vár a betérőkre. Az udvarra nyíló helyiségben reggeliket és süteményeket is kóstolhatunk a kávénk mellé. Ha az igazi, jó minőségű kávéra vágytok, ez a ti helyetek! A kávébabok az ültetvényekről azonnal a magyar vagy külföldi mikropörköldékhez vándorolnak, ahonnan aztán felejthetetlen minőségben kerülnek ki. Legújabb különlegességüket, a nitro cold brew-t, egy nitrogénnel dúsított hidegen csapolt kávét, a nyári hőségre fejlesztették ki. Érdemes kipróbálni a napsütéses idő beköszöntével.

Helyszín: 1053 Budapest, Múzeum körút 5.

Cafe Frei

Bár sokan nem kedvelik a franchise kávézókat a Frei Tamás közreműködésével megalkotott Cafe Frei mégis kivételnek számít. A világutazó riporter barátjával, Langár Tamás közgazdásszal alkotta meg a kávézó láncot, ami mostanra már több országban is megtalálható. A Cafe Frei különlegessége abban rejlik, hogy kontinensekre bontva kóstolhatjuk végig a különleges kávéfajtákat. Az italok Franciaországba, Olaszországba, Japánba és sok más helyre repítenek. Az itallapok pedig izgalmas fun factekkel szolgálnak a különböző kávéfajtákról és elkészítésükről. A jeges, habos, fűszeres csodák mellett a sütemények terén is megismerhetjük a világ különböző tájainak különlegességeit. Külön pluszpont, hogy néhány üzletükbe még négylábú kedvenced is elkísérhet.

Budapesten több, mint 20 címen megtalálhatóak, például:

1056 Budapest, Váci utca 74.

1062 Budapest, Teréz körút 55-57.

1034 Budapest, Bécsi út 36.

Cserpes Tejivó

A Cserpes egy magyar franchise, ami nagy népszerűségnek örvend a Budapestiek körében, ugyanis itt a (valóban) tejes italok mellett finom pékárukra is lecsaphatsz. Díjnyertes túró rudi, kapuvári sajtok, joghurtok, turmixok, szendvicsek, saláták és gyümölcskelyhek alkotják a kínálatot. Teraszaik pedig kényelmes helyet biztosítanak a tanulásra vagy munkára.

Budapesten négy helyszínen találod őket:

1052 Budapest, Sütő utca 2.

1082 Budapest, Corvin Köz

1117 Budapest,Allee Bevásárlóközpont

1123 Budapest, Mom Sportközpont

Tamp and Pull

Az Tamp and Pull és BrewBar igazi nagyágyú a kávézók között. A Czuczor utcában elhelyezkedő kávézó a négyszeres barista bajnok, Molnár Attila keze alatt működik. A magyar barista nemzetközi szakmai sikereinek köszönhetően találkozott Stephen Leightonnal, az angol pörkölőmesterrel, akitől a kávézóban felhasznált Has Bean kávébabok is származnak. Ha valódi ínyencségekre vágysz, akkor a Tamp és Pull-t mindenképp próbáld ki.

Helyszín: 1093 Budapest, Czuczor utca 3.

Eco Café

Az Andrássy úti Eco Caféban, mind az ételek, mind az italok nagyrészt bio alapanyagokból készülnek. Ez az a hely, ahol egybe fonódik a minőségi kávé, a barátságos kiszolgálás és a környezet-tudatosság. Glutén mentes sütik és rizstejjel készült kávék várják az érzékenyebb szerveztű látogatókat, amelyeket a hangulatos terasznak köszönthetően oltási igazolás nélkül is élvezhetjük.

Helyszín: 1062 Budapest, Andrássy út 68.

Émile

A budai oldalon is vannak ám kihagyhatatlan helyek, az egyik ilyen az Émile. A II. kerületi, egészen pontosan törökvészi villában szinte mindent megtalálunk, amire egy szorgalmas fiatalnak szüksége lehet: izgalmasabbnál izgalmasabb desszertek, reggelik, kávék, frissítő limonádék. A villa kerthelységében a hatékony munka közben sütkérezhetsz a napsugarakban vagy hűsölhetsz a lombok árnyékában.

Helyszín: 1026 Budapest, Orló utca 1.

Pagony kert

Különleges Kertétterem Buda szívében, a Gellért fürdő egykorvolt medencéiben. Ha szokatlan, izgalmas helyre vágysz, mindenképp látogass el a Pagonyba! Az egykor medenceként működő, felújított pancsolókban ma már nem víz, hanem asztalok és székek vannak, amelyeknél reggelit, ebédet, vacsorát, limonádét, kávét és cseh söröket szolgálnak fel, szezonális alapanyagokból, mesebeli környezetben. Az erős wifinek köszönhetően pedig tanuláshoz és munkához is tökéletes környezet.

Helyszín: 1114 Budapest, Kemenes utca 10.

Ha pedig tartanál egy kis szünetet a nagy hajrában, látogass el oldalunkra, ahol rengeteg szuper pályakezdő pozíció vár rád! Regisztrálj és indítsd a nyarad álmaid munkahelyén!

Tetszett a cikk? Oszd meg!