Miért fontos egy jól kitöltött cégprofil? Ahogy a jelöltekkel ti is a profiljuk alapján kezdhetitek meg az ismerkedést, úgy a munkavállalók is a profilotokon keresztül ismerhetik meg a munkáltatói márkátokat. Egy jól kitöltött bemutatkozón keresztül a munkakereső fiatalok betekinthetnek a mindennapjaitokba, megnézhetik hogy milyen nálatok dolgozni, milyen lehetőségek, és milyen juttatások várják őket.

Ahhoz, hogy márkaépítési fókusszal minél könnyebben ki tudd tölteni a céges profilotokat, összeszedtük a legfontosabb lépéseket, és néhány extra tippet, hogy a cégetek minél vonzóbb legyen a munkavállalók számára. 

0. Belépés után rögtön az “Álláshirdetéseim” menüpontra érkezel, ahol bal oldalt találhatod a “Profilom” gombot. Erre kattintva el is kezdheted a profilotok kitöltését.

Alapadatok szerkesztése céges profil

Alapadatok szerkesztése

  1. Cégnév: Fontos, hogy a cégnevet pontosan add meg, hiszen az álláshirdetéseknél is ez a név fog megjelenni.
  2. Logó: add meg a cégetek logóját, hogy egyszerűen beazonosítható legyen a jelentkezők számára
  3. Borítókép: a cégetek iránt érdeklődők ezt a képet fogják először meglátni, ha a zyntern céges profilotokat megnézik, így egy igényes képpel az irodátokról, vagy a csapatról, jó benyomást kelthettek a munkavállalókban.
  4. Székhely: a székhely megadása azért kiemelten fontos, mert ezáltal láthatják a leendő gyakornokok/munkatársak a munkavégzés helyét.

Céges profil szerkesztése 

Profil szerkesztése céges profilnál

A bemutatkozás melletti gombra kattintva tudod a profilod bal oldali sávját szerkeszteni. Próbálj meg arra törekedni, hogy mind a három alpontot kitöltsd, ezáltal még vonzóbbá tudod tenni cégedet a munkakeresők számára. A profilodat ráadásul a magyar mellett, angol nyelven is kitöltheted. Ezáltal a profilod kétnyelvűvé válik, amellyel nyithatsz az idegen nyelven munkát keresők felé is.

  1. Bemutatkozás: A bemutatkozás legyen lényegretörő, lendületes, próbáld meg minél közvetlenebbül megszólítani a céged iránt érdeklődőket. Használj kiemeléseket, és felsorolásokat, ezzel is könnyítve az olvashatóságot. A Callfactory Kft. is ezzel próbálja vonzóbbá tenni zyntern profilját.
Juttatások
  1. Juttatások: Milyen juttatásokban részesül az, aki a cégeteknél dolgozik? Milyen extrákat tudtok nyújtani más cégekhez képest? A BAT Hungary például bicikli kölcsönzéssel, és korlátlan kávéval igyekszik vonzóbbá tenni a cégüket. De emojikkal is feldobhatjátok a zyntern profilotokat, ahogy ezt a Fromlabs is tette.
  1. Felvételi folyamat: Szintén fontos lehet az érdeklődők számára, hiszen itt ismerhetik meg, hogy milyen lépésekből áll a felvételi folyamat, hogyha kiválasztásra kerülnek. Ezáltal már előzetesen is készülni tudnak a következő lépésre.
  2. Díjak, elismerések: céged díjazásra került valamilyen területen? Büszkélkedj velük, növeld céged értékét a pályázó szemében! A Budapest Bank például rendszeresen frissíti profilján az elnyert díjakat, elismeréseket. 
  1. Karrier lehetőségek: A fiatal munkavállónak kiemelten fontos, hogy lássák, egy adott cégnél milyen előrelépési lehetőségek vannak. Érdemes kiemelni tehát, ha a cégeteknél van már példa arra, hogy pályakezdők magasabb pozíciókba kerültek. A KMPG szakmai tréningeket, kapcsolatépítést, előrelépést emel ki az oldalán.
Mindennapjaink, képek és videók a céges profilhoz

  1. Mindennapjaink: Ezen menüpont alatt képeket és videókat tudsz megadni a cégedről, eseményekről, mindennapokról. Minél több minőségi képet és videót adsz meg, annál inkább tudod a munkáltatói márkádat építeni. Ez remek lehetőséget ad az érdeklődőknek arra, hogy bele tudjanak pillantani a mindennapjaitokba

Profil szerkesztése

A profilotok jobb oldali sávját az “Iparág” melletti ceruzára kattintva tudjátok szerkeszteni. 

  • Itt tudjátok megadni, hogy melyik szektorhoz tartozik a cégetek, mikor alakult meg, és hány munkavállaló dolgozik jelenleg nálatok
  • A kiválasztott juttatások, extrák címkék a profilotokon ikonok formájában fognak megjelenni, ezzel még vonzóbbá téve a cégeteket. A fiatal munkavállalók számára például egyre fontosabb, hogy legyen lehetőség otthoni munkavégzésre, illetve az egyenlő bánásmód és a nyitott kultúra is szimpatikussá teheti a vállalkozásotokat. A _VOIS Europe például jógával, távmunka lehetőségével, All You Can Move kártyával próbálja az érdeklődőket megfogni.
Hasznos linkek céges profil esetén

Hasznos linkek

Weboldal/ Facebook/ LinkedIn/ Instagram/ stb.: érdemes minél több a fiatalok számára vonzó felület linkjét megadni, ahol még jobban megismerhetik a cégetek mindennapjait, munkavégzését. A Deloitte például a weboldalukon kívül a karrieroldalukat, LinkedIN, Facebook és Instagram oldalukat is megadta.

+1 Tipp:

A kész, kitöltött cégprofilotokat próbáljátok meg rendszeresen frissíteni, hogy mindig a legjobb formátokat tudjátok mutatni a fiatal munkavállalóknak.


Reméljük tudtunk segíteni, és tippjeinket megfogadva ti is vonzóvá tudjátok tenni cégeteket a fiatal munkakeresők számára! Maradt benned kérdés? Látogass el Tudásbázis oldalunkra, ahol megtalálod a válaszokat!

Regisztrálj oldalunkra, teszteld le a tökéletes profilodat és találd meg álmaid gyakornokát!

Tetszett a cikk? Oszd meg!