Mit üzennek a sztárok a koronavírussal kapcsolatban? A világ minden táján komoly változásokat okoz a jelenlegi egészségügyi vészhelyzet, mely sok hírességet késztet humoros vagy szívmelengető akciókra. Hogyan vészelik át és mit tanácsolnak hőn szeretett celebjeink a karantén idejére?

 A koronavírust 2020. március 11-én a WHO hivatalosan világjárvánnyá nyilvánította. Nem meglepő tehát, hogy egy ilyen volumenű történés mindenki életére nagy hatást gyakorol, még a sztárokéra is. Hírességek tucatjai érezték úgy, hogy valamilyen módon reagálniuk kell a jelenlegi helyzetre, ezen reakciók közül állítottunk össze most egy listát.

Mielőtt elkezded a posztok olvasását és az üzenetek meghallgatását, vedd fel a fülesedet és indítsd el ezt a videót, amiben 43 magyar énekes fogott össze, hogy dalban mondjon köszönetet az értünk dolgozókért.

A felelősségteljes brigád

Vannak, akik platformjaikat arra használják, hogy óvatosságra, otthonmaradásra és közös erőfeszítésekre bátorítsák követőiket, ezzel is hozzájárulva a vírus megállításához.

A brigád közé tartozik például Lakatos Márk, aki a felelősségteljes viselkedést szorgalmazza, valamint az egészségügyi dolgozók megsegítéséért létrehozott alapítvány támogatására buzdít mindenkit.

View this post on Instagram

#EgyüttErősebben #StrongerTogether Csillagszórók!! Eljött az idő, hogy a szavak tettekké, mi pedig egy erős közösséggé kovácsolódjunk! 🙏🏽😷❤️ Ami alap a mostani helyzetben: #mosskezet #maradjotthon #vigyázzaszeretteidre Persze akkor maradj otthon, ha a munkád miatt nem kell kimozdulnod, ahogy én is teszem, vagy nincs olyan idős rokonod, akiről gondoskodnod kell. Viszont a Balcsira ne kirándulgass óriási fagyizgatásiba és éttermezésibe!!! Ezeken túlmenően arra kérek mindenkit, hogy aki teheti, akár csak egy maszk árával vagy egy megosztással támogassa azokat, akiknek most a legnagyobb szükségük van rá, és akik ebben a pillanatban is ott dolgoznak a betegek közvetlen közelében: AZ ÁPOLÓKAT és ORVOSOKAT. Tegyük könnyebbé az ő életüket, megfelelő felszerelést és egy kis pluszt biztosítva nekik, hiszen erőn felül küzdenek értünk. 🙌 ⚡️ Létrehoztunk egy gyűjtést, amellyel a budapesti Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítványt szeretnénk támogatni, akik az alábbiakra fogják fordítani az adomány összegét: MASZK és VÉDŐFELSZERELÉS VÁSÁRLÁSA AZ ÁPOLÓK ÉS CSALÁDTAGJAIK TÁMOGATÁSA Az adományaitokat az OTP 11705008-29919907-00000000 számlaszámra küldhetitek, a közleménybe írjátok be: EGYÜTT ERŐSEBBEN Ha csatlakozol hozzánk, segíts egy megosztással, posztolj hasonló fotót otthonról, hogy lássuk mekkora ez az erős közösség!🤘🏻✨ Az adománygyűjtés linkjét itt találjátok: https://www.dpckorhaz.hu/szent-laszlo-es-szent-istvan-korhaz-betegeiert-orvosaiert-es-dolgozoiert-alapitvany/ Együtt erősebben jövünk ki ebből a helyzetből! ❤️❤️❤️ #egyutterosebben #TeamRedLemon @redlemonmedia

A post shared by Mark Lakatos (@markolakatos) on

Puskás Peti és Dallos Bogi is az otthonmaradás fontosságát hangsúlyozzák rövid videójukkal, ami bepillantást enged mindennapi rutinjukba.

A külföldi sztárok se maradnak szó nélkül, Shawn Mendes például szeretetét küldi minden rajongójának és kéri, hogy vigyázzanak magukra és egymásra.

Robert De Niro személyes üzenetben kéri az embereket, hogy állítsuk meg közösen a vírus terjedését.

Lady Gaga pedig az önkéntes karantén betartására bátorít mindenkit.

Mások a kézfertőtlenítés fontosságára hívják fel a figyelmet, ilyen például Liam Gallagher, aki nemcsak fokozottan figyel a higiéniára, hanem közben még a jó kedvét is átragasztja másokra.

View this post on Instagram

New tune WONDERWASH c’mon you know LG x

A post shared by Liam Gallagher (@liamgallagher) on

De ugyezt ezt az üzenetet közvetíti Scott Disick pólója is.

Diplo, arra kéri követőit mossanak kezet, mielőtt üzenetet írnak neki.

View this post on Instagram

seriously

A post shared by Thomas Wesley (@diplo) on

Selena Gomez pedig a kézmosós kihívás segítségével terjeszti a helyes metódust.  

Humor Heroldok

Ugyan a koronavírus nem vicc és igen súlyos következményekkel jár, azért az emberi természet része, hogy szeretünk kínunkban nevetni a saját nyomorunkon. A nevetésnek nagyon erős stressz- és feszültségoldó hatása van, amire az ilyen aggasztó időszakokban kifejezetten nagy szükség van.

Éppen ezért reagál nagyon sok sztár humorral a kialakult helyzetre, például Istenes Bence, aki a nehezen megszerzett wc papírjával pózol.

Hosszú Katinka a versenyeket hiányát igyekszik leküzdeni.

A világsztárok közül Dua Lipa saját zeneszáma szövegének aktualitásával kérkedik.

Csak úgy, mint Christina Aguilera, aki nehezen viseli a bezártságot.

Ryan Reynolds kiemeli a celebek fontosságát, mert, mint tudjuk ők a leghasznosabbak krízishelyzetben.

Reese Witherspoon kutyás meme-ket posztol.

View this post on Instagram

I’m very busy. 💤

A post shared by Reese Witherspoon (@reesewitherspoon) on

Taylor Swift pedig arra kér, legyél olyan, mint a macskája, Meredith .

A köszönetnyilvánítás nagymesterei

Sajnos vannak, akik nem maradhatnak otthon, akik nap, mint nap kiteszik magukat a vírus veszélyeinek, a mások túléléséért és jóllétéért való küzdelem során. A nekik való köszönetnyilvánítás egy olyan gesztus, amit sok híresség érez szükségesnek ezekben az embert próbáló időkben. Közéjük tartozik például Mandy Moore, aki instagramján mondott köszönetet a sok orvosnak, ápolónak és egészségügyi dolgozónak.

A brit királyi család legfiatalabb tagjai pedig csatlakoztak a kezdeményezéshez, amikor szinte az egész ország egy emberként tapsolt az életeket mentő mindennapi hősökért.

Az összetartás hívők

Ha már úgy is éneklésnél tartottunk, a magyar verzióhoz hasonlóan az amerikai sztárok John Lenon Imagine című számának feldolgozásával üzeneték, hogy ebben a helyzetben mindannyian együtt vagyunk, mind közösen harcolunk egy jobb jövőért.

Fogadjuk meg tehát imádott példaképeink tanácsait: mossunk rendesen kezet, vegyünk kesztyűt és maszkot, tartsuk meg a távolságot és ha tehetjük maradjunk otthon! Ha pedig unalmunkban valami hasznos tevékenységre vágyunk, akkor érdemes ellátogatni a Zyntern.com oldalára, frissíteni a profilunkat, és böngészgetni a személyre szabott állásajánlatok, valamint érdekfeszítő blogbejegyzések között.

Hozd ki magadból és a karanténból a legtöbbet! #vigyázzunkegymásra

Írta: Túri Noémi

Tetszett a cikk? Oszd meg!